Nasjonal sikkerhetsmåned arrangeres hvert år i oktober. Sikkerhetsmåneden er en viktig del av EUs sikkerhetsstrategi for å øke folks bevissthet om den viktige rollen hver enkelt av oss kan spille i det å bidra til økt sikkerhet på nett. Vi har som mål å publisere ett innlegg hver dag denne måneden og først ut er Webkamera.

I Norge har det vært en bølge med personutpressing. Personer har blitt presset for penger eller om å få til sendt filmer/bilder, dette med trussel om å spre intim informasjon. Vi kaller det Sextortion og angriperen bruker gjerne en samling av informasjon fra kompromitterte tjenester/nettsider som gir et troverdig bilde.

  • Epost adresse
  • Et tidligere brukt passord (gjerne for angitt epost adresse)
  • Kanskje til og med de 4 siste sifrene fra tlf nummeret ditt.

Her kan man tenke litt logisk, hvorfor skal angriperen KUN gi de 4 sifrene på tlf nummeret ditt. Bryr de seg om personvern plutselig? Nei, det er fordi de tester epost adressen mot en tjeneste som oppgir de 4 siste siffer når man melde om glemt passord. Alt dette settes i sammen, slik at troverdigheten blir stor og slagkraften større. Slike angrep er forferdelig og man har hatt mange svært tragiske utfall. Snakk med ungdommene om dette.

Regel 1 er å ikke sende eller gi bort slikt materialet.
Regel 2 er å sørge for at enhetene dine ikke lekker.

Gjør som Mark Zuckerberg og FBI direktør James Comey og sett på et webcam cover (eller en bit med tape/plaster). Ikke glem å sikre TV’n hvis denne også har innebygd kamera! Et kjapt søk på Amazon på Webcam cover gir mange treff, har brukt disse selv og vært fornøyd.

Nye bærbare data Huawei Matebook X PRO har plassert kameraet under en tast på tastaturet, mellom F6 og F7. Et trykk på tasten, så spretter kameraet opp. Dette liker jeg, selv om vinkelen blir litt rar, håper mer på slike løsninger.

Les mer her hos Dinside.

Les mer her hos VG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.